Hírlevél

Facebook

rólam

Biró Anikó – szertorna szakedző, jógaoktató, Pilates, deepWORK® és NMPT instruktor

Sportpályafutásom 4 éves koromban kezdődött, Dunaújvárosban. A Dunaferr SE. női torna szakosztály edzői az óvodában kiválasztották az ikertestvéremet szertornára. Engem túl gyengének tartottak, és csak azért mehettem az edzésekre, hogy ne válasszanak szét minket. Hat éves koromra megerősödtem, és sportiskolába jártam, ahol lehetőségem volt heti 22-24 órát edzeni. I. osztályú versenyzője, országos serdülő válogatott tornásza voltam 1999-ig a Dunaferrnek, több országos 1., 2., 3. helyezéssel, nemzetközi koreográfia díjjal.

Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán folytattam, és női torna szakedzőként végeztem 2003-ban. Sopronba 2001 januárjában költöztem, egy ausztriai edzői állás miatt. Az osztrák gyerekektől 2009 nyarán búcsúztam el, hogy teljes időmet és erőmet a Pilatesre, valamint a soproni hölgyekre (és urakra) fordítsam.

A Pilates technikával 2006 áprilisában találkoztam, amikor az IWI oktatási központban Lencsés Ritához beiratkoztam. Rögtön beleszerettem ebbe a rendszerbe, ami számomra azóta inkább életforma. Az első érzésem az volt, hogy én mindig is így éltem, mindig is így edzettem a gyerekeket is, és így tartottam a többi órámat is a soproni Lövér Hotelben, ahol Fitness Instruktorként dolgoztam 2002 és 2008 között. Ugyanis a szertornában, a klasszikus balettban is ugyanezek az elvek érvényesülnek: koncentráció, kontroll, erőközpont, pontosság és folyamatosság. Egyedül a légzéstechnikát kellett megtanulnom, a többi már bennem volt. Korábban végeztem vízi torna, Jóga, Nordic Walking oktatói tanfolyamokat is, és azt élvezem a legjobban, hogy bármely mozgásnál lehet (kell) alkalmazni a Pilates technikát.

2006-ban tehát elindítottam a Pilates órákat Sopronbanmajd 2010. júniusában megnyitottam saját stúdiómat. Sok baráti kéz segítségével, amit ezúton is köszönök Nekik.

2014-ben megszületett a kisfiam, és egy kicsit szünetelt a stúdió…

… majd újjászületett a mozgásforma is, és a helyszín is...

Honlap készítés