Hírlevél

Facebook

Pilates Basic

Pilates óra talajon, eszközökkel

A gyakorlatsorok segítenek karcsúságunk hosszútávú megőrzésében, törzsizomzatunk stabilizálásában és megerősítésében. A módszer lényege, hogy olyan egyenletes, fokozatosan felépített gyakorlatokból áll, amelyek elősegítik izomzatunk harmonikus működését. A speciális légzéstechnikával nemcsak a szervezet oxigénellátása növelhető, hanem a fizikai teljesítmény is jelentősen fokozható. Óráink egyaránt képviselik a klasszikus Pilatest-gyakorlatokat és a legújabb irányzatokat is. A teljes test megdolgozására, illetve a gyakorlatok tökéletesítésére és/vagy továbbfejlesztésére különböző eszközökkel hatékony eredményeket érhetünk el.

Gyógytorna vagy edzésforma?

Minden rendszeres, korábban nem végzett mozgás kezdetben gyógyító hatású. A folyamatos asszimilálódás következtében válik testedzéssé. A Pilates magában foglalja mindkettő fogalmát, mert a gyakorlatokat egy sérülésből való felépülésre és utána is egyaránt fejlődést eredményezve végezhetők / pre-hab módszer/. Egyszerre preventál és rehabilitál!

Ajánlott mindenkinek, akinek izületi, vagy sérülésből származó problémájuk van, ami miatt nem tudnak aktív mozgást végezni, azoknak, akiknek nem szimpatikusak az edzőtermek, vagy az izzasztó aerobic órák. Minden korosztály kipróbálhatja, gyerekektől az idősekig, sőt, a férfiaknál is nagyon hatékony. A gyakorlatok egyaránt hasznosak ülő munkát végzőknek, hivatásos sportolóknak és táncosoknak is. Könnyen elsajátítható, szórakoztató és oldja a stresszt.

Csökkenti a szívinfarktus, cukorbetegség, a magas vérnyomás és a kedélybetegségek kialakulásának kockázatát, segíti a csontritkulás megelőzését, növeli az állóképességet, serkenti az anyagcserét.

“A Kontrollógia (= pilates metódus) a test, értelem és szellem tökéletes összehangolása. A Kontrollógia által célzatosan szerzed meg először a saját tested feletti teljes uralmat és azután a gyakorlatok megfelelő ismétlésén keresztül fokozatosan és egyre jobban eléred azt a természetes ritmust és összehangoltságot, ami összefüggésben van minden tudatalatti tevékenységeddel.”

Joseph H. Pilates, Visszatérés az életbe Kontrollógia által, 1945.

Honlap készítés