Hírlevél

Facebook

Blog
2020.09.18 20:55

Hogyan kell elképzelni az IFT fascia tréninget?

Először is az eszközigény: Vékony talpú cipő, mindenféle szabad mozgást zavaró tényező nélkül. Se táska, se teli zsebek....
Cél: Megtanuljunk helyesen járni, hogy a hétköznapi életünkben is tudjunk magunkra figyelni. Ez egy életforma, egy egészséges életforma tanulásáról szól ????
Vegyük észre a rossz mozgásmintát az életünkben, hogy ne maradjunk benne sokáig. Előzzük meg a degeneratív elváltozásokat!
Ez egy aktív, intenzív gyaloglás. De előtte bemelegítünk. És itt a lényeg. Beállítjuk, megmutatjuk a különböző fontos testrészeinknek (ideg-izom kapcsolatok a helyes gerincgörbületekért), hogy hogyan kell természetesen és helyesen működnie, hogy ne terheljen túl semmit, és a megfelelő izmok működjenek.
Ha helyes technikával gyalogolunk, akkor több mindent nyerünk:
1. Fascia láncunk kifeszítésével az ízületeink a helyes mozgástartományban nem fognak kopni. Beleértve a porckorongokat is. Ha megfelelő a sejtek anyagcseréje, magukba tudják szívni a folyadékot, tápanyagot, így megelőzhető a kopás itt is.
2. Az ütemes gyaloglás közben flowban vagyunk, és a felszabadult kirobbanó energiát használjuk ????
Közben folyamatosan kontrollálom a technikát mindenkinek. Félidőben ismét pár gyakorlatot végzünk pl padnál, fánál.... Kilazítjuk ami esetleg befeszült, felismerjük mi lehet az oka, tanuljuk a testünk jelzéseit.
Az NMPT a tréning alapja, itt utána tudsz olvasni: https://www.staminapilates.hu/nmpt
Remélem segítettem! ???? Szeretettel várlak! Jelentkezz be itt az órákra:
Honlap készítés